vrijdag 22 juli 2016

Flensjes gekruid met paddestoelenragout

Ingrediënten: 6 pers.

olie om in te bakken
60 gr. bloem
250 ml. volle melk
1 theel. zout
evt. 2 eetl. cognac
3 eieren
3 eetl. gesmolten boter
2 eetl. verse kruiden (bv peterselie, bieslook, kervel, dragon, tijm)

Bereiding:

Meng de bloem met zout in een kom.
Maak een kuiltje in de bloem en breek daarin de eieren.
Giet de melk erbij en klop met een mixer goed door elkaar. Voeg (de cognac) fijngesneden kruiden toe en als laatste de gesmolten boter.
Vet een koekenpan in met wat olie en bak hierin dunne flensjes.
Lekker met paddenstoelenragout.

Paddenstoelenragout

Ingrediënten: 6 pers.

375 gr. gemengde paddenstoelen
75 gr. gerookte spek
6 zongedroogde tomaatjes
1 eetl. sherry
gehakte peterselie
3 eetl. crème fraiche

Bereiding:

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd het spek en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Bak het spek uit, voeg de paddenstoelen en tomaat toe.
Bak kort op hoog vuur.
Voeg de sherry, kruiden en crème fraice toe.
Vul de kruidenflensjes met ragout

Bron: Keukentafel, Edwin Florès

Geen opmerkingen:

Een reactie posten