olie
om in te bakken
60
gr. bloem250 ml. volle melk
1 theel. zout
evt. 2 eetl. cognac
3 eieren
3 eetl. gesmolten boter
2 eetl. verse kruiden (bv peterselie, bieslook, kervel, dragon, tijm)
Bereiding:
Meng
de bloem met zout in een kom.
Maak
een kuiltje in de bloem en breek daarin de eieren. Giet de melk erbij en klop met een mixer goed door elkaar. Voeg (de cognac) fijngesneden kruiden toe en als laatste de gesmolten boter.
Vet een koekenpan in met wat olie en bak hierin dunne flensjes.
Lekker met paddenstoelenragout.
Paddenstoelenragout
Ingrediënten:
6 pers.
375 gr. gemengde paddenstoelen
75 gr. gerookte spek6 zongedroogde tomaatjes
1 eetl. sherry
gehakte peterselie
3 eetl. crème fraiche
Bereiding:
Borstel
de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd
het spek en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.Bak het spek uit, voeg de paddenstoelen en tomaat toe.
Bak kort op hoog vuur.
Voeg de sherry, kruiden en crème fraice toe.
Vul de kruidenflensjes met ragout
Bron:
Keukentafel, Edwin Florès
Geen opmerkingen:
Een reactie posten